Alle alumner kan lovligt fremleje deres kollegieværelse til andre studerende ved Aarhus Universitet - under klar og utvetydig forudsætning af, at en række krav er opfyldt. Her på siden kan du læse mere om disse krav og hvad du skal gøre for at kunne fremleje dit værelse.
Grunden til at vi har restriktive krav til fremleje er, at kollegierne har til formål at tjene som bolig for studerende ved Aarhus Universitet; ikke som et privatlæserum eller en indtægtskilde til supplering af SU'en. Dette er også årsagen til, at vi jævnligt udfører immatrikulationskontrol og løbende sikrer os, at beboelsespligten overholdes.
En fremleje er således mere end en tillidssag. Du bør forholde dig rationelt til ansøgningen og vurderingen af din ansøgers muligheder for og vilje til at opfylde sine pligter, så fremlejen ikke får negative konsekvenser for dig selv.
Vi har standardiseret ansøgningsprocessen og du skal blot udfylde formularen nedenfor og indlevere denne og behørig dokumentation til Parkkollegierne P/S.
Som noget nyt så er det Parkkollegiernes administration, som behandler din ansøgning .
Et eventuelt afslag på fremleje kan ikke appelleres.
Indleverer du først din ansøgning efter du er bortrejst og eventuelt har fremlejet dit værelse vil der være tale om ulovlig fremleje med den konsekvens, at vi opsiger dit lejemål og at du ikke på noget som helst tidspunkt har mulighed for igen at bo på kollegierne.
Skal du som en del af din uddannelse opholde dig et andet sted i Danmark eller Verden kan du fremleje dit værelse i den periode, hvor du er væk. Formålet med dit bortrejse skal alene og fuldstændigt være af studiemæssige årsager; f.eks. et udlandsophold ved et universitet i udlandet.
I din ansøgning skal du vedlægge dokumentation for dels rejsens indhold, dels at den er studierelateret. Dokumentation kan f.eks. være en attestation om rejsen og dens formål fra både Aarhus Universitet og det udenlandske universitet.
Vurderingen af dokumentationen foretages af beboerrepræsentanterne i Kollegianerrådet, som kan udbede sig yderlige information. Mener Kollegianerrådet ikke at dokumentationen er tilstrækkelig får du afslag på din fremleje ansøgning. Afgørelsen kan ikke appelleres.
Før du kan få tilladelse til at fremleje dit værelse skal den potentielle fremlejetager til dig sende dokumentation for, at han/hun er eller kommer til at være studerende ved Aarhus Universitet. Dokumentationen skal være udfærdiget af Aarhus Universitet selv og ikke af den potentielle fremlejetagers eget universitet. Kun indskrivningsbekræftelse (lavet på AU's selvbetjening under udskrifter til PDF) anses som gyldig dokumentation for fremlejetagers indskrivning på Aarhus Universitet.
Denne dokumentation skal vedlægges din ansøgning.
Vurderingen af dokumentationen foretages af beboerrepræsentanterne i Kollegianerrådet, som kan udbede sig yderlige information. Mener Kollegianerrådet ikke at dokumentationen er tilstrækkelig får du afslag på din fremleje ansøgning. Afgørelsen kan ikke appelleres.
Efter du har fået tilladelse til at fremleje dit værelse og fremlejer er flyttet ind overgår pligten til at skulle vise indskrivningsbekræftelse i forbindelse med immatrikukationskontrollen midlertidigt fra dig til din fremlejetager.
Din fremlejetager skal således kunne fremvise gyldig indskrivningsbekræftelse fra Aarhus Universitet. Du bør orientere din fremlejetager herom.
Konsekvensen af at din fremlejetager ikke fremviser indskrivningsbekræftelse er, at vi opsiger dit lejemål.
Du må ikke tjene penge på at fremleje dit værelse. Den husleje du opkræver din fremlejetager skal være akkurat den samme, som den du selv betaler.
Det sker jævnligt at vi opdager, at en bortrejst alumne opkræver en højere husleje af sin fremlejetager. Dette er selvfølgelig ikke tilladt, hvorfor vi så hurtigt som muligt opsiger den bortrejstes lejemål og tømmer værelset, så det kan udlejes til en ansøger på prioriteringslisten.
Der er ikke beboelsespligt og tilknytningskrav på Kollegierne i juli og august, hvilket har en særlig betydning for fremleje i denne periode: