Sådan kommer du på nettet

Som du kan læse om under punktet Internetadgang, er der både hastigheds- og indholdsmæssige fordele ved at gå på nettet via Kollegiernes netværk. Men hvordan får du det hele til at virke?!?

Når du flytter ind skriver du under på en netværksaftale mellem dig, Kollegierne og Forskningsnettet. Når du har gjort dette vil blive åbnet op for internetadgangen på dit værelse. Det burde virke hvis du blot benytter dig af dit styresystems standardopsætning, men hvis du ikke er en haj til "sådan noget med computere" eller blot får problemer, er der her nogle guides til netværksopsætning i de forskellige styresystemer, som er på markedet.

Først lidt om hvad IP-adressen og DNS-serveren er

IP-adresse: Dette er dit "telefonnummer" når du er på internettet. Det er et fast nummer, som er bundet til dit værelsesnummer. Pointen er her den, at de hjemmesider du besøger kan se din IP-adresse og sådan set også dit værelsesnummer. Så pas hellere på, hvis du vil til at downloade materiale, som er ophavsretligt beskyttet eller på anden måde bryde loven, for du vil være meget nem at finde frem til og Kollegiernes sanktioner overfor misbrug af netværket er nådesløse.

DNS-server: Dette er en slags telefonbog. Den oversætter en IP-adresse til et domænenavn.

Vejledninger