Køkkener

Som beboer her på kollegierne vil du opleve, at køkkenet på mange måder er rammen om gangfællesskabet. Det er her du laver mad, læser aviser, drikker øl og mødes med dine gangfæller i dagligdagen.

Typisk er man 15 personer om et køkken, dog væsentligt færre i stueetagerne. Du får rigeligt med skabsplads og en hylde i et af køleskabene. Derudover slipper du for at tænke på køkkenudstyr, service, krydderier, opvaskemiddel og diverse småting, som man har behov for i et køkken, da dette er betalt over køkkenskatten, som typisk ligger på mellem kr. 30 og 100 pr. måned.

Alle de gamle køkkener er skiftet ud indenfor få år.

Hvert køkken har køkkenskabe og køleskabsplads til rådighed for hver beboer. De fleste køkkener har fælles service og køkkengrej. Desuden er der tradition for fælles indkøb via en "køkkenkasse". I den forbindelse opkræves der som regel gangskat, der som oftest også dækker betaling af aviser.

Rengøring i køkkenet varetages af gangens beboere, og denne pligt kan man heller ikke undslå sig for. Kutymer vedr. gangpligt og køkkenvagt varierer fra gang til gang. Nogle steder er man f.eks. køkkenvagt i en uge, mens man andre steder kun er det i 3-4 dage.